IK Ermelo 2019: Veerle van Hof doet het nog beter dan trainster Romy Bemelmans

Voor Veerle van Hof en haar fanclub wordt de lange reis terug naar het Zuid-Limburgse Hulsberg een mooie. De auto is volgeladen met versierselen die horen bij de titel in de klasse L2, categorie D/E. Een mooi succes ook voor haar trainster Romy Bemelmans, die mede-eigenaresse is van haar pony Equine Parks Xander. Romy won gister zelf zilver in de klasse Z2 bij de paarden.

“Ik ben super blij, omdat Xander heel erg fijn liep”, lacht Veerle, omringd door de fanclub. “Ik ben in Limburg kampioen geworden en mocht hier nu voor de tweede keer rijden. Ik had echt niet verwacht kampioen te worden. Vorig jaar was ik hier kampioen in de klasse B. Volgend jaar hoop ik in het M.”
Succes is er voor het team van Equine Park uit Hulsberg. “Ik krijg les van Romy Bemelmans. Zij is nu naar Indoor Brabant. Dat zou heel chique zijn als ik daar ook eens zou kunnen rijden. Ik zou heel graag ook internationaal gaan rijden. Voorlopig wordt Xander dan ook niet verkocht”, aldus Veerle van Hof, die een carrière als professioneel dressuuramazone ambieert.

“Ik ben super blij, omdat Xander heel erg fijn liep”, lacht kampioene Veerle van Hof

Het was Limburg dat de kampioene leverde, Brabant vulde het podium met Floor Kempenaars (tweede met Armano) en Nina van Rooij (derde met Amigo).

Luzac prijs klasse L2 cat. D/E
Goud Veerle van Hof (Hulsberg) - Equine Parks Xander (v. Orchard Boginov), 69,722%
Zilver Fleur Kempenaars (Oud Gastel) - Armano (v. Morgenland's Fabian), 69,333%
Brons Nina van Rooij (Den Dungen) - Amigo (v. Onb.), 68,611%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: