Jeugdige Kampioenen in Drenthe

De indoorkampioenschappen van Drenthe waren ook dit jaar weer in het Hippisch Centrum te Emmen. Alles was tiptop in orde, en middels een strak tijdschema werden de diverse rubrieken vlot verreden.

Lest best voor Rick Bruins Slot
Op de vrijdagavond 8 februari jl., werd er aangevangen met de B-dressuur, de veelal jonge paarden in deze klasse vonden de entourage best spannend. De laatste starter Rick Bruins Slot, met zijn paard Frizzle Sizzle, maakte het heel spannend. Rick, HBO student, rijdt dit paard voor de eigenaar Jorike Botter van Stalhouderij Nieuw Moskou, en was erg tevreden over zijn proef, met een kleine voorsprong op de nummer 2, Mirjam van der Laar met Aäron, werd Rick Bruins de kampioen in deze klasse, gevolgd door Mirjam van der Laar als reservekampioen.

L1 dressuur voor Lydia Oosting
In de daaropvolgende klasse L1 dressuur, werd Lydia Oosting, met haar Ivester kampioen. Een blije Lydia vertelde dat ze een lange weg had afgelegd met dit kwaliteitsvolle paard. Ivester is 3 jaar in het bezit van de fam. Oosting en nadat het paard zadelmak was gemaakt en aangereden, leek het perfect te gaan. Later kwamen de problemen, en wel zo erg, dat Lydia het niet meer zag zitten. Na hulp van Sander Naber is het uiteindelijk toch allemaal goed gekomen met Ivester. Met een goed voorwaarts gereden proef wonnen Lydia en Ivester dit kampioenschap met een score van 69.75%. De 2e plaats in deze klasse was voor Debbie van der Velde met haar Jetzt Geht's Los met een score van 66.58 %.

Floor van Manen beste in L2 dressuur
Op zaterdag 9 februari ging de wedstrijd in Emmen verder met de L2 klasse. Floor van Manen deed goede zaken in Emmen. Met haar paard Julius BS reed ze een topscore van 71.16%. Dit was ruim voldoende om de kampioen te worden in deze klasse. Floor was super blij met de gereden proef, en vooral blij dat Julius zich goed had gedragen. Het paard heeft nog niet veel ervaring en dan is deze mooie baan best spannend.
Ook Nienke van Limburg was erg te spreken over haar paard Joa Nieta NLD. Zij reed 68.41% bij elkaar en dat was genoeg voor de 2e plaats.

Marjan van der Jagt wint M1 dressuur
De M1-dressuur klasse was dit jaar reuze spannend. Marjan van der Jagt had met haar paard Jagers Irish Coffee, gefokt door de familie Jager, alle selectiewedstrijden met overmacht gewonnen, dus gingen ze als groot favoriet van start. Met een foutloze proef reed ze een score van 71.25% bij elkaar. Rachelle Buining met haar paard Gant, van de familie van der Laan uit Exloo, kwam nog heel dichtbij. Met 70.00 % werd Rachelle met haar Gant, reservekampioen in deze M-klasse. Irish Coffee en Gant zijn halfbroers, ze hebben beiden Bon Bravour als vader.

M2 gedomineerd door het Friese Paard
De M2 werd gedomineerd door het Friese paard. De nummers 1, 2 en 3 waren allen Friese paarden. Kampioen werd Judith Pietersen met de hengst Robijn. De eigenaren hadden 3 uur met de auto gereden om deze winnende proef te kunnen zien. Deze Robijn was vorig jaar al L2 kampioen van Drenthe, en is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek later dit jaar. Marrit Reussien met Rien fan de Brinkhof werd 2e in deze klasse.

Floor Vos op herhaling
In de Z1 dressuur werden geen hoge scores behaald. Floor Vos met haar Indiana-Linda van de hengst Charmeur trok aan het langste eind. Deze combinatie werd vorig jaar al Nederlands Kampioen in de M-klasse, en maakte een succesvolle overstap naar de Z1, met een gedegen proef zonder fouten kwamen ze uit op 66.3%. In deze klasse was het reservekampioenschap voor Gonnie Oelen met haar Bodie v. United. Hun score bleef staan op 62.7%.

Hoogste klassen
Ten slotte werden de klassen Z2 d/e pony’s, Z2 paarden, en het ZZ licht verreden. De combinaties in deze klassen rijden 2 proeven, de proef van de maand, en hun zelfgemaakte kür op muziek, dit wordt bij elkaar opgeteld, en zo komt men tot de winnaar.

Ava Krause wint Z2 pony's
Met 2 maal de overwinning kon Ava Krause met haar pony Golden Legend zich laten huldigen als de kampioen in de klasse Z2 pony’s. Ze behaalde een mooie gemiddeld percentage van 69.96% Dit is het laatste jaar van Ava Krause met haar pony, dus dat maakte het voor haar extra speciaal. De 2e plaats ging naar Indy Vroet met de pony Golden Princess.

Ava Krause

Z2 paarden voor Miriam Hollander
In de Z2 paarden lagen de percentages wat lager, Miriam Hollander reed met haar Kop Jansen Johnny Cash een schitterende kür op muziek, en dat maakte het verschil. Ze wonnen met een score van 65.97% uiteindelijk dit kampioenschap. De reservekampioen werd Floor Vos met Happy Feet DFV. Zij kwamen uit op een gemiddelde score van 64.86%

Miriam Hollander

Stresskip Floor van Manen wint ZZ-Licht
De hoogste klasse van de basis, is de ZZlicht. Floor van Manen noemt zichzelf een stresskip en met het losrijden waren er wat haperingen. Instructrice Loes Corsel moest alle zeilen bijzetten om Floor de overtuiging te geven dat het prima zou gaan. In de proef lukte het en 69.07% was het resultaat. Elviera Boverhof reed een wat mindere 1e proef met haar geweldig bewegende vos Virginia. Dat resulteerde een percentage van 61.85%. In de kür op muziek had Floor wat mindere onderdelen in haar proef en bleef de score staan op 65.06%. Heel spannend werd het, toen Elviera en Virginia een goede kür op muziek reden en uitkwamen op 66.68%. Opgeteld ging de overwinning toch ruim naar Floor van Manen met Gregor. Floor werd in de L2 ‘s morgens ook al kampioen met haar andere paard, een topdag dus. Floor beloofde de stresskip thuis te laten wanneer ze in Ermelo op het NK onze regio mag vertegenwoordigen.

Floor van Manen

Geplaatst op: