Sanne van der Pols & Jasmijn Kraak regiokampioenen ponydressuur

Zuid-Holland mag in de klasse Z1 en Z2 maar liefst zeven ponycombinaties naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo afvaardigen. Kanshebbers tijdens de landelijke kampioenschappen zijn natuurlijk regiokampioen klasse Z2, Sanne van der Pols (Abbenbroek) met TC Orchid's Syria en Jasmijn Kraak (Oostvoorne), regiokampioen in de klasse Z1, met Viking's Wilde Dreizehn. In de klasse Z2 zijn zondag ook startbewijzen voor Ermelo uitgedeeld aan Tatum Nugteren (Ridderkerk) en Anouk van der Pol (Barendrecht). Reservekampioen Shanna Baars (Nieuw Vennep) was als A-kaderlid al verzekerd van een startbewijs. In de klasse Z1 mogen behalve Jasmijn Kraak ook reservekampioen Shona Slinger (Oude Tonge) en Xena Klomp (Bergambacht) naar de landelijke kampioenschappen.

Sportieve strijd tussen hartsvriendinnen in klasse Z2
Na de eerste proef was het verschil tussen Sanne van der Pols en Shanna Baars slechts 0,06%. De twee hartsvriendinnnen en leden van de nationale pony dressuurkaders reden vandaag in die eerste proef allebei A-kaderscores. Tijdens de Kür op Muziek wist Sanne van der Pols haar voorsprong op Shanna uit te bouwen wat haar het kampioenslint opleverde. Sanne van der Pols heeft haar winnende Kür op Muziek samen met haar trainster Coby van Baalen gemaakt en de muziek is van Charles Monterie.

Jasmijn Kraak opnieuw naar Ermelo
In de afgelopen jaren is Jasmijn Kraak met haar pony Viking's Wilde Dreizehn in lagere klassen al vaker afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen en elke keer eindigt ze een aantal plaatsen hoger in het totaalklassement. Dit jaar gaat ze voor de eerste keer de strijd aan in de klasse Z1. Clubgenoot van Jasmijn, Shona Slinger, die vandaag overtuigend de tweede proef won, mag als reservekampioen ook mee naar Ermelo. De laatste startplaats is voor Xena Klomp.

"Het vandaag wederom een mooi kampioenschap, hier in Pijnacker," zegt voorzitter van de KNHS regio Zuid-Holland, Andre van Overbeek. "Alles liep gesmeerd vandaag op deze mooie, nieuwe accommodatie. Wij mogen ons hier in de regio gelukkig prijzen met zoveel goede hippische locaties en organisaties."

Programma regiokampioenschappen
Volgende week vindt op 11 februari het regiokampioenschap dressuur voor paarden in de klasse L2 t/m M2 bij de Hoge Devel in Zwijndrecht.

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: