Ilse van Cranenbroek en Dana van Lierop kampioenen in zwaarste dressuurklassen Regio Brabant

Klasse M1

Het Brabants Kampioenschap Dressuur Paarden ging van start met de klasse M1. Deze klasse werd verreden in 2 ringen met 16 deelnemers waarvan de 4 hoogst geplaatste cominaties van elke ring de 2e proef mochten rijden. De kopgroep van deze rubriek was zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging Dana van Lierop met haar paard Florence met de kampioenstitel aan de haal, op de voet gevold door de nummer 2 Joyce van Opbergen met Haronia-donna en als derde werd Lars Op ‘t Hoog met zijn paard Handretti geplaatst.

Dana zei na afloop over haar paard Florence: Florence is compleet dressuurpaard met ontzettend veel mogelijkheid tot schakelen. Ze doet het ontzettend goed doet als jong paard en ik heb dan ook veel verwachtingen voor de toekomst!

Klasse M2

In de klasse M2 won Meike Kroot met haar paard Heante MKD de 2e proef overtuigend wat haar de kampioenstitel opleverde. Tweede in deze klasse werd Marleen van den Bisen die Golden Queen gezadeld had. Beide paarden zijn een afstammeling van de hengst Charmeur. Als derde geplaatst was Susan van Dongen met Festo die eerder al de winnaar was van de eerste proef. 

Klasse Z1

De klasse Z1 werd overtuigend gewonnen door Nienke Monden-Otjens met haar paard Fjèro die zowel de eerste als de tweede proef op haar naam schreef. Het commentaar van de jury was dat Fjèro een uitstekende draf heeft en een hele goede galop. De nummer twee Lotte Verstappen reed een technisch zeer correcte proef en de als derde geplaatste Stijn Bruisten reed een zeer gedurfde proef. Deze drie ruiters stonden ook in de 1e proef aan kop en hebben zich daardoor geplaatst voor de afvaardiging naar het KNHS Kampioenschap samen met de als vierde geplaatste Elke Niemeijer en de nummer vijf Neelke van Kollenburg.

Klasse Z2

Van de 20 gestarte combinaties in de 1e proef, mochten er 8 combinaties hun kür op muziek rijden om de felbegeerde titel Brabants Kampioen te behalen.

Uiteindelijk werd in deze klasse het kampioenslint omgehangen bij Dana van Lierop met haar imponerende paard Dodge Raider, zij won zowel de klassieke proef als de kür op muziek. Een topweekend voor Dana, nadat zij eerder al het goud won in de klasse M1 met haar paard Florence. Dana vertelde na afloop trots dat haar paard Dodge Raider een fantastische werkinstelling heeft en ze gelooft niet dat er een tweede paard is zoals hij! Hij heeft nog wel wat meer tijd nodig om kracht op te doen. Deze krachtpatser is pas 2,5 jaar zadelmak. Dus des te knapper dat Dana en Dodge Raider al zo’n prestatie neerzetten! Dat belooft wat voor de toekomst!

De voorzitter van de jury, de heer Jef Heijstek gaf kort commentaar op de kür van de 3 ruiters die op het ereschavot mochten plaatsnemen.

Van de kür van Dana zei hij dat zij een heel imponerend paard heeft, ze reed erg goed op de muziek en er zaten mooie lijnen in haar kür.

Bij Thalia vond hij het een vriendelijk beeld, fijn gereden, mooie passende muziek bij zo’n lichtvoetig paard.

En over de nummer 3, Lars op ’t Hoog gaf hij als commentaar dat het een stoere combinatie is, ruim bewegend paard en met name gedurfd gereden!

Deze top drie heeft hiermee een startbewijs verkregen voor Indoor Brabant én de KNHS Kampioenschappen. Joyce Leenaerts wordt nog aan dit groepje toegevoegd die zowel op Indoor Brabant als op de KNHS Kampioenschappen mag rijden en voor Rianne van de Werken met haar paard Eros betekent dit een afvaardiging naar de KNHS Kampioenschappen. Veel succes allemaal!

Klasse ZZ Licht

Ilse van Cranenbroek wist met haar paard Dazzling W, een afstammeling van de hengst Jazz, op overtuigende wijze de finale te winnen door bij alle drie de juryleden een score van meer dan 72% te behalen. Eerder won zij ook al de klassieke proef en daarmee dus bekroond tot Brabants Kampioen in de klasse ZZ-Licht.

De jury gaf als commentaar op de kür van Ilse dat het een hele harmonieus beeld was, fijn om naar te kijken en dat de kür een hoge moeilijkheidsgraad had.

Het zilver ging naar Petra van Esch met haar paard Fartien. Zij had een nieuwe kür laten maken en dat heeft vruchten afgeworpen! De jury vond dat Petra technisch correct gereden had en dat haar paard Fartien drie fijne bewegingen heeft.

En als derde geplaatst de amazone Neelke van Kollenburg met haar paard Feline, eveneens een afstammeling van de hengst Jazz. De jury vond dat Neelke een heel mooi drafgedeelte had, de onderdelen mooi afwerkte en dat zij goed op de muziek gereden had. Deze drie prijswinnaars hebben zich hierdoor voor zowel Indoor Brabant als voor de KNHS Kampioenschappen geselecteerd.

Klasse B

In de klasse B gingen er in totaal 30 combinaties van start verdeeld over twee ringen. De beste 4 van elke ring mochten overkampen, zodat er een groepje van 8 ruiters nog een tweede proef mocht laten zien. De overwinning ging met een percentage van 72,25% naar Bette Leys met haar paard Impact. Eerder was zij ook al winnaar van haar ring met maar liefst meer dan 5% verschil op de nummer twee. Een topdag voor Bette en Impact! Tessa de Groot met haar paard Infinity B kreeg het zilver omgehangen en als derde geëindigd in het totaal klassement was de amazone Daphne Ketelaars met haar paard Brutus van de Prengerhoeve. Opvallend is dat deze 3 amazones ook samen in de eerste ring de eerste drie plaatsen opgeeist hadden.

Klasse L1

Voor Sanne de Werd met Enjoy was het een super goed kampioenschap. Zij won zowel de eerste als ook de finaleproef en dit leverde haar het Brabants Kampioenschap in de klasse L1 op! Mirthe van Dijk met Happy Boy werd tweede en Jolanda Schouten eindigde als derde in de klasse L1. Alle drie de amazones hebben zich hierdoor gekwalificeerd voor de KNHS Kampioenschappen! Veel succes dames!

Klasse L2

Anouk Ivits met haar paard Iris, een afstammeling van de hengst Lord Leatherdale, won de finaleproef van de klasse L2 overtuigend met 72,67%, maar liefst 3,5% meer dan de als nummer twee geplaatste Lars op ’t Hoog met zijn paard First Class. Voor Lars betekende dit zijn derde medaille op dit Brabants Kampioenschap! Anne Hoogenboom met haar paard I Am Sam Rdp uit Boxtel behaald met een mooie score van 68,83% de bronzen medaille in de klasse L2. Ook in deze klasse worden er drie ruiters/amazones afgevaardigd naar de KNHS Kampioenschappen en dit betekent dat Anouk, Lars en Anne in Ermelo weer tegen elkaar mogen gaan strijden!

Klik hier voor de uitslagen.

Foto's: Foto 4U

Geplaatst op: