Stefanie van den Bosch, Gina Gerrets en Nikita Cheung regiokampioenen springen

Buiten was het erg koud maar in de rijbaan van Manege Middenhof in Maasluis was daar weinig van te merken tijdens spannende strijd bij de indoor regiokampioenschappen springen in de klassen B t/m M voor paarden. Ruim 100 combinaties streden in de klassen B, L en M om de kampioenstitel en de 7 startplaatsen voor de landelijke kampioenschappen in Ermelo komende maand. In de klasse B was het kampioenslint voor Nikita Cheung (Zundert), in de klasse L voor Gina Gerrets (Vlaardingen) en in de klasse M voor Stefanie van den Bosch (Bleiswijk).

Klasse M: Stefanie van den Bosch en Givanchy niet te evenaren
Parcoursbouwer Johan de Jong had voor de klasse M een uitdagend parcours gebouwd. Slechts 2 combinaties, Stefanie van den Bosch en Julia Otto (Schoonhoven), slaagden erin om in beide omlopen foutloos te blijven. En alleen Stefanie van den Bosch lukte het om met Givenchy ook tijdens de barrage alle balken in de lepels te houden. Julia Otto en Bina werden met één balkje in de barrage reservekampioen in de klasse M. Beide amazones zijn afgevaardigd voor Zuid-Holland naar de landelijke indoorkampioenschappen springen in Ermelo.

Stefanie van den Bosch met Givenchy

Klasse L: Gina Gerrets wint bloedstollende barrage
Negen combinaties bleven tijdens de eerste twee manches in de klasse L foutloos. Mila Everse (Waddinxveen) nam in de barrage risico door een heel korte route naar hindernis 9 te nemen en dat leverde haar een foutloze rit met een zeer snelle tijd van 36.02 sec. op. Dat werd de 'time to beat' voor Gina Gerrets (Vlaardingen) met Bella, die haar voorgangster de zeer korte wending zag maken. "Dat kan ik ook," moet deze combinatie gedacht hebben en Gina reed een foutloze barrage in een tijd van 35.57 sec. Die tijd bleek niet meer te evenaren waarmee Gina Gerrets regiokampioen in de klasse L werd en Mila Everse reservekampioen. Beide combinaties zijn afgevaardigd naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.

Gina Gerrets met Bella

Klasse B: Nikita Cheung wint op stijl
In de klasse B lukte het maar liefst tien combinaties om in beide manches foutloos te blijven. In deze klasse gaven de stijlpunten vandaag de doorslag voor het regiokampioenschap. Nikita Cheung reed Talentina van de Laarse Heide (v Taloubet Z) zeer correct door de beide parcoursen, hetgeen haar respectievelijk 80 en 85 stijlpunten opleverde, ruim meer dan de andere combinaties. Reservekampioen in de klasse B werd Gina Gerrets (Vlaardingen) met G-star en ook voor de op de derde plaats geëindigde Marinca van den Heerik (Brandwijk) met Hadaffia is er een startplaats voor de landelijke indoorkampioenschappen.

Nikita Cheung met Talentina

"Met de 77 ijzersterke combinaties die zich tijdens de afgelopen regiokampioenschappen dressuur en springen hebben gekwalificeerd voor de landelijke kampioenschappen staat onze regio er goed voor," aldus Andre van Overbeek, voorzitter van de regio Zuid-Holland. "Ik kijk vol vertrouwen uit naar hun prestaties in Ermelo volgende maand!"

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: