Drentse Regiokampioenschappen dressuur in HCE Emmen

Buiten was het koud, maar binnen in de gezellige warme kantine van het HCE in Emmen was het goed toeven. De Drentse regiokampioenschappen dressuur verliepen vlekkeloos met mooie sport en bijzondere kampioenen.

B en L1 dressuur
Vrijdag 9 februari werd de B en L1 verreden. Dit leverde in de B klasse een spannende strijd. De winnaar werd uiteindelijk Lisa Jager met Zonneke met een score van 68.75 %. Zonneke werd jaren geleden gereden door de moeder van Lisa, Gonnie Ellermann, en daarna werd de merrie door opa Siebring als fokmerrie gebruikt. Zonneke heeft nu 6 veulens gebracht, en opa vond het tijd dat Lisa de merrie maar eens moest gaan rijden. En met resultaat! de oudste nakomeling van Zonneke, Grigoris, reed Lisa later in de L2 naar een keurige 4e plaats. Marleen Lenting maakte het nog heel spannend in de B, met een verschil van 0.50 % eindigde zij op de tweede plaats met haar paard Harley.

Lisa Jager met Zonneke en opa Siebring

Ook de L1 werd op de vrijdagavond verreden, Marella de Wal met het paard Idem Dito van de familie Hooge uit Ees, reed de hoogste score van de avond. Met 69.33 % was zij de duidelijke winnares, gevolgd door Lisa Paping met Hotmail, beide amazones zijn lid van RV Exloo.

L2 dressuur
Zaterdag’s ging in de L2 dressuur de winst naar Astrid Reinders lid van de Boekweitruiters.
Astrid reed met Ivy naar de winnende score van 65.25%. Tweede werk Michelle Suelmann met Detroit.

M1 dressuur
De M1 dressuur kende een zeer emotionele ontknoping, Judith Werkman reed het paard Hollywood van fokker en eigenaresse Anja Klont. Door een tragisch ongeluk overleed zij vorige week. Hoe bijzonder en fantastisch was het, dat haar paard Hollywood met Judith Werkman bovenaan eindigde in deze klasse. Tijdens de prijsuitreiking, werd 1 minuut stilte in acht genomen, uit respect voor de familie Klont.
Geanne Kamping met haar paar Galazar werden 2e in deze M1 klasse.

M2 dressuur
Vervolgens kwamen de M2 paarden in de baan. Floor Vos reed met haar Happy Feet DFV een goede proef, wat haar 64,92% opleverde, en goed genoeg bleek te zijn voor de overwinning. Ina Beuving werd keurig tweede met 62,00%.

Z1 klasse
In de Z1 klasse zaten de scores dicht bij elkaar. Bovenaan eindigde Rowan Bergsma met haar mooie zwarte Safira RB van de Ericaruiters, als tweede eindigde Lisa van Mensvoort met Floran lid van RV Exloo.

De hoogste klasses, Z2 een ZZ licht, vulden het avondprogramma.
In deze hoogste landelijke dressuur klasses werd het kampioenschap van de regio Drenthe verreden over 2 proeven, de klassieke proef en de kür op muziek. De vele aanwezige dressuur- en paardenliefhebbers kregen mooie sport te zien.

Z2 pony's
Ook de Z2 pony's reden hun kampioenschap dit weekend in Emmen. Ava Krause reed met haar palomino Golden Legend hun 'beste proef' ooit, dit leverde 68.46 % op, ook haar kür lukte perfect en werd beloond met 69.06%. Met een gemiddelde score van 68.76% won zij dit kampioenschap. Lisa Hamminga startte 2 pony’s in deze klasse en met Airr's Golden Delight werd zij tweede met een totaalscore van 68.07%.

Z2 paarden
Bij de Z2 paarden was het direct duidelijk. Floor van Manen, kwam, zag en overwon! Zowel de eerste proef als haar kür werden beloond met de winnende scores van 68.97% en 69.43% dat leverde een gemiddelde score van 69.20% op. Frans van den Heuvel met zijn Geronimo volgden op nette afstand met 66.90%.

ZZ Licht
Als laatste kwam de ZZ Licht klasse aan de start. Cecile Smit werd gehuldigd als de nieuwe regiokampioene. Haar paard Edmond imponeert in de ring, hij is groot en heeft veel front en houding. Door zijn grootte heeft hij wat meer tijd nodig om nog meer te gaan dragen en verzamelen, zoals Cecile zelf zegt. Maar die tijd krijgt hij, want sinds enkele maanden is Cecile zelf de trotse eigenaar van dit talentvolle paard. Om de tweede plaats werd nog flink strijd geleverd. Stond Maaike ten Hoor met Winder-don in de eerste proef op de tweede plaats, zo stond Rachelle Buining met haar Wondergirl na een sterk gereden kür op de tweede plaats. De gemiddelde score van Maaike kwam hoger uit en zo werd Maaike ten Hoor met haar Winder-don gehuldigd als reservekampioen van de regio Drenthe.

Cecile Smit en Edmond

Het bestuur van de regio Drenthe wenst alle afgevaardigden veel succes op de NK 9,10 en 16 maart 2018 te Ermelo.

Foto’s gemaakt door McCleod Graphics en Dominique Krauts Fotografie

 

Geplaatst op: