16 Zuid-Hollandse dressuur- en 7 springkampioenen gehuldigd

Op 3 en 4 augustus vonden bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen springen en dressuur en het verenigingskampioenschap voor pony’s plaats en het kampioenschap voor vier- en zestallen.  Maar liefst 36 dressuurponycombinaties en 14 ponyspringcombinaties hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke outdoorkampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo aan het eind van deze maand.

Delftse Ponyclub

 

De Delftse Ponyclub won het verenigingskampioenschap. Bij de viertallen ging de overwinning in de klasse L pony’s naar De Delftse Ponyclub en bij de paarden naar Horses 4 Heezen bij de zestallen won in de klasse L het zestal van Het Blauw Gele Vendel uit Pijnacker.

Horses 4 Heezen

Blauw Gele Vendel

Dressuur

In de klasse Z2-DE ging het kampioenslint naar Emma Luersman die met FS Dorian Gray een score van 67.873% behaalde. Dat was net ietsje hoger dan Kim Noordijk die met Don Davino Horse Point reservekampioene werd. Naast de kampioen en reservekampioen in deze klasse mogen ook Tatum Nugteren, Sascha Heijmans, Morgan Walraven en Tess Verkade door naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo later deze maand.

In de klasse Z1-DE werd Shona Slinger met Glamour Girl als regiokampioen Zuid-Holland gehuldigd. Vorig jaar was deze combinatie kampioen in de klasse M2. Reservekampioen werd Celine Molengraaf (Zuidland) met Vlox. In de klasse Z1 mag ook Senna Fluit met Orchid’s Zodiac,en Danique Carton door naar de Hippiade.

In de klasse Z2-C werd Ilse de Wilde kampioen met Free Columbine. Ook Ilse kreeg naast haar kampioenslint een startbewijs voor de Hippiade.

In de klasse M2 DE was het kampioenslint voor Sascha Kroos met Corsandro. Reservekampioen in deze klasse werd Isabelle Kleijn met Falcon’s Cyrano. In deze klasse gaan drie dressuurcombinaties door naar de Hippiade, voor de als derde geëindigde Danitsja van Noordennen is dus ook een startplaats voor de Hippiade.

In de klasse M1 DE werd het regiokampioenschap gewonnen door Charlotte Marinelli die met Pepijn DMV 64.170% reed. Reservekampioen werd Melissa van Noordennen met Eldorado. Zij mogen samen met Sheona Kers voor Zuid-Holland naar de landelijke kampioenschappen.

Anna van Westbroek won met Oki Doki van het Rozendaelhof de klasse M1-C.

In de klasse M1-B werd het kampioenslint uitgereikt aan Lotte Dalessi met Storm.

In de L-klasse dressuur mag Zuid-Holland tien vertegenwoordigers afvaardigen naar de landelijke kampioenschappen in maar liefst vijf categoriën. In de categorie L2-DE mag naast regiokampioen Finette Pleijter met Hoppenhof’s Jari en reservekampioen Yrsa Smits met Binky ook Feline Borsten met Bella Rose naar de Hippiade.

Steffi de Peinder is met Mysterious Mantos als regiokampioen in de categorie L2-C afgevaardigd naar de Hippiade.

Benthe Verplancke werd regiokampioen in de klasse L2-A met Little Polly.

In de categorie L1-DE reed Anouk van Broeke haar pony Twister naar de overwinning. Zij mag samen met reservekampioen Loïs Aschman met Pearl in Black en Bianca Verbeek met Pretty Woman naar de landelijke kampioenschappen.

Roos van Oosten mag met Nanouk als regiokampioene in de klasse L1-C Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade en regiokampioen Guusje Gaasbeek mag dat met Zonnekamp’s Mervyn in de klasse L1-B.

In de B-klassen mogen totaal zeven ponydressuurcombinaties door naar de landelijke kampioenschappen. Vania Weinmiller behaalde met Bonanza de hoogste dagscore van 71.083%. Kampioenslinten waren er vandaag voor Claire van Delden met Glamhorse CC Coverstory in de categorie B-AB, voor Sebastiaan Faas met Udo DMV in de categorie B-C en voor Vania Weinmiller en Bonanza in de categorie B-DE. Reservekampioenen Pollie Gaasbeek (Bleiswijk), Anne Kramer en Jade van de Wetering mogen ook naar Ermelo aan het einde van de maand evenals Annika van den Heerik die in de klasse B-DE als derde eindigde.

Springen

Parcoursbouwer John Maarse had een uitdagend parcours ontworpen in de springpiste van de Develruiters in Heerjansdam. 11 Zuid-Hollandse springcombinaties verdienden gisteren een startbewijs voor de Hippiade.

In de klasse M-DE mag Zuid-Holland twee combinaties afvaardigen naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo. Die startbewijzen zijn gewonnen door Estelle Slingerland die met Sophia’s Choice regiokampioen werd en reservekampioen Lotte Louter met Energy.

In de klasse L-DE zien we regiokampioen Emma van Tussenbroek met Etoile du Bonheur en reservekampioen Robin Pappers met Misty terug bij de landelijke kampioenschappen in Ermelo. In de categorie L-C werd Steffi de Peinder met Mysterious Mantos regiokampioen en in de klasse L-AB was het kampioenslint voor Ilja Droop met Macho.

In de klasse B werd behalve op strafpunten ook op rijstijl gejureerd. In deze klasse mogen voor Zuid-Holland totaal vier combinaties door naar de landelijke kampioenschappen. Kampioenslinten waren er vandaag voor Daniel Schepers en Duo Penotti in de categorie B-AB, voor Guusje Gaasbeek en Candy in de categorie B-C en voor Megan van Bohemen met Hidorine in de categorie B-DE. Reservekampioen in de klasse B-DE Wendy Verweij met Eros mag ook naar Ermelo aan het einde van de maand.

Pollie en Guusje Gaasbeek

“Vanwege het extreem droge en warme weer hebben we het programma omgegooid en zijn alle rubrieken op de prachtige All Weather bodems van De Develruiters verreden.,” zegt Andre van Overbeeke, voorzitter van KNHS regio Zuid-Holland. “Dat was een goede beslissing. We hebben twee dagen mooie sport gezien en we hebben als Zuid-Holland met deze dressuur- en springcombinaties een zeer sterke afvaardiging tijdens de Hippiade eind augustus in Ermelo.”

Uitslagen Regio Kampioenschappen pony ZH 04-08-2018

Er staan nog meer regiokampioenschappen voor Zuid-Holland op het programma:

Vrijdagmiddag/avond 10 Augustus 2018 dressuur 1e proef klasse B/L1/L2/M1 en M2 (allen op zand)
Zaterdagochtend 11 Augustus 2018 dressuur 1e proef klasse Z1/Z2/ZZ-licht
Zaterdag 11 Augustus 2018, dressuur 12.30 uur finale klasse B/L1/L2/M1
Zaterdag 11 Augustus 2018, dressuur 16.00 uur finale klasse M2/ Z1, kür op muziek klasse Z2 gevolgd door de klasse ZZ-licht en teamdresssuur.

Geplaatst op: